Το κατάστημα Οπτικών OPTERION-Βασιλόπουλος ιδρύθηκε το 1965 στη Θεσσαλονίκη επί της Άγιας Σοφίας  44 και είναι η πλέον πιο οργανωμένη επιχείρηση Οπτικών στον Ελληνικό χώρο.

             Μετά από ειδικές σπουδές στις Βρυξέλλες στο C.E.S.O.A.κατά τα έτη1958-1965 απέκτησε ο κ. Βασιλόπουλος το δίπλωμα του ΟΠΤΙΚΟΥ-ΟΠΤΟΜΕΤΡΗ,ενώ παράλληλα  από το Conservatoire de Paris λαμβάνει  με επιτυχία το δίπλωμα του Αudioprothesist (ειδικού επί της εφαρμογής των ακουστικών Βαρηκοΐας ).Η Στενή συνεργασία κατά αποκλειστικότητα της OPTERION  με την κατασκευάστρια Γαλλική εταιρία φακών επαφής Laboratoires YSOPTIC στο Παρίσι έφερε στην πρώτη γραμμή την διάδοση εφαρμογής των φακών επαφής όχι μονον στην Θεσσαλονίκη αλλά και σ’ολη την Ελλάδα.

 Πρωτοπόρος στους εξειδικευμένους φακούς επαφής Σκληρούς-Ημισκληρους-Μαλακούς και Έγχρωμους, σε Σφαιρικους-Αστιγματικούς –Κερατοκονικούς αλλά  και σε Πολυεστιακούς με πλήρη επιτυχία στην εφαρμογή αυτών.

              Στο Καταστημα μας λειτουργεί  ειδικό κέντρο Οπτομετρίας στο οποίο γίνονται  δωρεάν εξετάσεις  με εξειδίκευση στους φακούς  επαφής και στα πολυεστιακά γυαλιά.

                 Η ανοδική πορεία της OPTERION Βασιλόπουλος συνεχίζεται και σήμερα για την  καλύτερη εξυπηρέτηση σας από  δυο Επιστήμονες:

 Αντωνίας-Ιωάννας ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Οπτικου –Οπτομετρη του Γαλλικού Πανεπιστημίου (Universite de Paris Sud) και χειρούργου ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

  Mαρίας-Ελβίρας ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ   Οπτικού –ΟΠΤΟΜΕΤΡΗ του Γαλλικού

Πανεπιστημίου (Universite de Paris Sud)